Ascultă RRC live

Informații culturale

Suprematia rechinilor

Sâmbătă, 15 Februarie 2014 , ora 10.31
 
Bookmark and Share

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria întâlnirilor cu specialiștii Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferințe La “Antipa”, în spatele usilor închise.


Sâmbătă, 15 Februarie 2014, începând cu ora 11.00, vă invităm, în Sala Multimedia, să participați la conferința intitulată Supremația rechinilor, susținută de către George NĂZĂREANU.


***

Rechinii reprezintă superioritatea și autoritatea absolută în lumea oceanică, datorită faptului că aceștia dețin numeroase adaptări ingenioase la mediu.

Multe dintre speciile de rechini, deși se află în vârful lanțului trofic, sunt amenințate cu dispariția din pricina poluării masive, a distrugerii habitatelor și a pescuitului necontrolat. Diminuarea, sau mai rău, dispariația rechinilor din mări și oceane ar putea avea consecințe grave, precum dezechilibrlu major al biocenozei marine. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, o dată cu dispariția rechinilor, peste 70% din fauna din marină ar fi de asemenea amenințată cu dispariția, existând repercusiuni și în mediul terestru.

În cadrul conferinței Supremația rechinilor, veți afla de ce sunt atât de importanți rechinii și cum asigură ei existența unei biodiversități foarte bogate în apele oceanice, în câte moduri sunt afectați de acțiunile omului, dar și ce ar trebui remediat, la nivel global, pentru refacerea populațiilor de rechini din speciile deja afectate.

***

Pentru al treilea an consecutiv, Muzeul Antipa” va acorda premii la sfârsitul acestui ciclu de conferințe. Trei dintre cei mai isteți, dar și cei mai fideli participanți la conferințe vor putea intra în posesia aparatelor foto oferite de către sponsorul nostru, DaVinci Learning, dacă vor răspunde corect la toate întrebările concursului ce se va desfăsura în ianuarie 2015.


Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi și studenți – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulți – 20 de lei.

Rezervarea locurilor se face pe adresa de e-mail: florentinap@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa

Informații suplimentare despre programele de educație: dr. Aurora Stănescu, e-mail: auroras@antipa.ro.Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, EmailWing, Delaco

Partener științific: DaVinci Learning

Parteneri media: Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Terra Magazin, Doxi, Pipo, BBC Science World, Zile și Nopți, Orașul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut București, 7 Pitici, inParc, mamica.ro, MediaIQ, Zeppelin, Revista Ioana, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, EduRomania – Portalul educației din România.

Arhiva : 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2012 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro