Ascultă RRC live

Informații culturale

Crosul Padurii

Joi, 13 Februarie 2014
 
Bookmark and ShareViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila - te invita in dimineata zilei de duminica, 30 martie, la o noua editie a Crosului Padurii powered by Dolce Sport, in Parcul Tineretului din Bucuresti. In 2014, Crosul Padurii este pus in miscare de sponsorii principali Romtelecom si Cosmote.


Crosul Padurii powered by Dolce Sport este o competitie de alergare de masa, organizata de asociatia ViitorPlus, in sprijinul unei cauze de mediu. Fondurile stranse in urma Crosului Padurii vor fi folosite in cadrul campaniei Padurea Copiilor pentru impadurirea terenurilor degradate din sudul tarii.

Organizata sub deviza „Trezeste-te in alergare!”, cea de-a VI-a editie a Crosului isi propune sa ofere un un raspuns la intrebarea “Cand se alearga mai bine: dimineata sau seara?”. Pentru aceasta, organizatorii vor compara timpii alergarii la cursa de 10km din editia de seara de anul trecut a Crosului cu cei din cursa de dimineata de anul acesta. In ton cu sloganul, alergatorii sunt incurajati sa vina in numar cat mai mare imbracati in pijamale.

“Viata sanatoasa inseamna nu numai sa facem miscare, sport, dar si sa respiram aer curat, sa ne desfasuram activitatile intr-un climat mai sanatos. Prin „Miscarea face bine” am decis sa ne implicam in acest proiect si, la randul nostru, sa fim tot mai activi in ocrotirea mediului in care traim.”, a declarat Vlad Enachescu, Director general Dolce Sport.

Crosul Padurii va cuprinde 3 probe consacrate: Mini-maraton de 10 km, Cursa Populara de 3 km si Cursa Copiilor impartita pe grupe de varsta in alergari de 1 km sau 500 m.

Evenimentul este gandit pentru a aduce la start atat incepatori, cat si persoane experimentate. Pentru aceasta, sunt pregatite trei antrenamente conduse de atleti cu experienta: Andrei Gligor, Oana Badea si Andrei Rosu. Misiunea celor trei este de a initia alergatori pentru cursa de 3 km si de a pregati fizic si psihologic participantii care doresc sa alerge la cursa de 10 km pentru prima oara. De asemenea, toti cei care planuiesc sa-si imbunatateasca performanta pe distanta de 10 km sau sa se pregateasca pentru curse viitoare mai lungi, sunt asteptati la antrenamente si la Crosul din 30 martie.

Lansata in 2011, Padurea Copiilor a fost sustinuta la 12 evenimente de alergare caritabile in care peste 5.500 de alergatori au luat startul pe distante diferite, de la cros de 3 km, pana la distante de ultramaraton (peste 150km). Datorita alergatorilor la evenimente sportive si donatorilor, a fost posibila impadurirea pe o suprafata echivalenta cu 12 terenuri de fotbal. Padurea Copiilor este o campanie de strangere de fonduri a programului de impadurire “Adopta un copac!”. In cadrul acestui program, asociatia ViitorPlus a plantat si ingrijit 36 de hectare de padure (aproape 225.000 de puieti).


Pentru inscrieri si detalii despre Crosului Padurii, va rugam sa accesati www.crosulpadurii.ro. si www.facebook.com/CrosulPadurii.


***

Despre ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila

ViitorPlus este o organizatie nonprofit, care deruleaza din 2006 proiecte de impadurire, reciclare, educatie si constientizare, productie de confectii textile naturale, constructie de colectoare solare si dotare a unor obiective sociale cu sisteme de incalzire a apei menajare, ce utilizeaza energia soarelui, proiecte ce contribuie la solutionarea unor probleme sociale si de mediu in diferite judete ale tarii, precum Constanta, Calarasi, Prahova, Ilfov, Salaj si Teleorman, sau in Bucuresti. Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizatiei, care au primit premii in cadrul mai multor editii ale "Galei Societatii Civile", sunt "Adopta un copac!", "Atelierul de panza", "Recicleta" si "Valea Teleajenului Ecomunitatea ta!". http://www.viitorplus.ro


Despre Dolce Sport

Dolce Sport, televiziunea de sport a Romtelecom, este prezenta pe piata din 2010 si si-a obisnuit clientii cu un continut de calitate si exclusiv, transmis si pe canalele Dolce Sport 2 (cu emisie permanenta), 3 si 4 (cu emisie temporara). Dolce Sport este prezent si online, pe www.dolcesport.ro si pe https://www.facebook.com/dolcesport


Pentru mai multe informatii despre Crosul Padurii, accesati www.crosulpadurii.ro sau pagina www.facebook.com.

Arhiva : 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
Copyright © 2000 - 2012 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro