Ascultă RRC live

Ora de educatie muzicala

Pe 11 octombrie 2012 reîncepe „Ora de educație muzicalã”, un proiect original marca Radio Radio România CulturalA doua ediție a proiectului „Ora de educație muzicalã”, inițiat de Oltea Serban Pârâu și Cristian Marica, reîncepe joi, 11 octombrie 2012, de la ora 13, la Școala generalã 193 din sectorul 6, aflatã în cartierul Drumul Taberei.


Invitatul primei lecții nonformale de muzicã din acest an școlar este saxofonistul Cristian Soleanu, doctorand in muzica la Conservatorul din Bucuresti.


Elevii care vor fi prezenți la aceastã întâlnire vor afla de la moderatorul ediției Cristian Marica și de la invitatul sãu, prin ce sunt diferite sunetele viorii de ale altor instrumente muzicale, ce înseamnã „partida muzicalã” sau cum este organizatã o orchestrã de camerã profesionistã.


Ca și în anul școlar trecut, realizatorii Radio România Cultural beneficiazã de sprijinul Orchestrelor și Corurilor Radio ale Societãții Române de Radiodifuziune, Inspectoratului Școlar General al Capitalei și al conducerii școlii 193 prin doamnele profesoare Nicoleta Beliciu (consilier educativ) și Loredana Pistol (învațatoare).


Impresiile elevilor vor fi preluate și difuzate în emisiunea Alernative ( realizator Mirela Nicolae).

Pentru mai multe detalii, accesați: www.radioromaniacultural.ro, www.culturalazi.ro .

E-mail de contact: educatie@srr.ro


Despre proiect:


Proiectul „Ora de educație muzicalã” se adresează elevilor din școlile și liceele bucureștene situate în cartierele mãrginașe ale orașului.


Radio România Cultural  organizeaza pentru elevii din București, o orã de muzicã la care aceștia sunt stimulați sã participe bilunar, în mod direct și real cu ajutorul instrumentiștilor și al realizatorilor din radio, al înregistrãrilor muzicale produse de Radio România și ulterior,(cu elevii din alte județe) prin intermediul unui concurs organizat în mediul virtual și la finele orei de curs.


Intenția inițiatorilor sãi este de a le transmite elevilor, prin orele deschise de muzicã și prin competițiile propuse, importanța limbajului universal al muzicii care promoveazã toleranța, înțelegerea și comunicarea între oameni, apartenența fiecãrui individ la valorile perene ale umanitãții. Si, sã nu uitãm, elementele unui univers mai relaxat și ordonat care sã-i ajute pe aceștia sã se (re)descopere și sã-i (re)descopere pe cei din jur.


 

Aveti nevoie de Flash player 8 sau mai recent pentru a asculta acest clip
Copyright © 2000 - 2012 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro