Ascultă RRC live

Despre Radio România Cultural

Oltea Serban Pârâu - director la Centrul Cultural Media

 

Este un muzicolog si critic muzical cu o consistentă experientă în presa românească, începând cu radioul si presa scrisă si încheind cu televiziunea si presa culturală on line.

Preocuparile sale manageriale dateaza din 1995, la ora actuala avand o experienta de 18 ani in management-ul institutiilor de presa si 8 ani in managementul cultural si mass-media.

Fie ca vorbim despre Cultura sau despre cultura, la Radio România Cultural poate fi ascultata o diversitate de emisiuni, cu subiectele de actualitate ale zilei care ne aduc in atentie totodata temele importante ale culturii. Asadar de la Kant, la cultura pop - teme cu inteles si pe inteles.

De la primele transmisii din 1928, cultura are, s-ar putea spune, state indelungate la radioul public si la Radio România Cultural. Pot fi ascultate emisiuni de mare traditie, foarte iubite de ascultatori, ca teatrul radiofonic, dar si emisiuni dinamice cu un format nou, cum sunt cele din prima parte a zilei. Nu ar trebui pierdute nici corespondentele, concertele, galele de premiere ale unor institutii prestigioase si multe alte evenimente ce pot fi ascultate numai la Radio România Cultural.

 

Interviuri

 

Strategie

Publicul Radio România Cultural are o componenta socio-demografica cu un profil echilibrat (componenta pe sexe avand un usor bias masculin) si este puternic diferentiat de publicul care asculta radio în general prin vârsta (media 51 de ani) si nivelul de educatie (înalt). În prezent, profilul ascultatorului Radio România Cultural se caracterizeaza printr-un grad înalt de îmbatrânire (vârsta medie 51 de ani). Daca nivelul crescut de educatie al ascultatorilor este normal având în vedere specificul editorial al Radio România Cultural, proportia extrem de mica a segmentului de varsta 20-29 este o problema majora, mai ales avand in vedere misiunea declarata de „informare culturala, de a reprezenta o dimensiune hotarâtoare în domeniul formarii identitatii culturale nationale". Este greu de inchipuit cum o astfel de misiune poate fi pusa in practica in conditiile în care dintre ascultatori lipseste exact segmentul de populatie crucial pentru aducerea la implinire a acestei misiuni. De aceea, un proces de intinerire a profilului ascultatorului Radio România Cultural, in special prin vizarea segmentului 20-29 si 30-35 de ani, este esential.

Statutul jurnalistului de radio
Copyright © 2000 - 2012 SOCIETATEA ROMÂNĂ DE RADIODIFUZIUNE
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, București, România
E-mail: webmaster@srr.ro